Sunday, October 9, 2016

8 months

In the name of Allah S.W.T

Waaaa...lamanye xupdate blog ni hehehee. Kesian pulak kat Aiman...masa zaman kakak dulu sokmo Mama upload ye...hehehee dh semakin byk cara nk simpan memori skrg ni so blog ni agak terabai heheehee.

Ok, Rizq Aiman dah 8 bulan. 23hb Oktober ni genaplah 9 bulan. Mama tukar taska dekat depan rumah sejak Aiman 4 bulan sebab....dot dot hehee

Ok, taska yg skrg ni depan rumah aje. So balik ofis Mama solat, singsing lengan masak dinner, buat bubur utk Aiman, buat mkn petang utk kakak. Siap semua tu Mama jalan melenggang amik kakak n Aiman kat taska.

Kadang2 kakak boleh intai Mama dari tingkat atas taska. Dia boleh nampak kereta Mama dah ada kat rumah. Dia akan bebel kat teacher kenapa Mama xamik2. Ekekekee.

8 months young, dah boleh merangkak laju. Memanjat meniti sana sini. Dah boleh sebut Mama Papa dan kadang2 keluar CHAAAA. Hahhaa ntahlah sama ada itu Ticha (kakak) atau mmg saje2 awak sebut chaa chaa chaa. Tapi kakak mmg ingt Aiman panggil nama dia. Hehee.

8 months young but still no teeth and not even a sign of it hahahaa. Gummy smiles all around. Mata sepet. Leher semakin hilang. Now weighing 9kg. Peha selisih, pkai jeans nampak mcm sgt terseksa perut tu.

Last week Aiman kena campak. Last month kena jangkit HFMD. Akibatnya cuti Mama tinggal berapa kerat ajer. :( Tapi xperlah asalkan anak Mama sihattt dan kuatt.

Oleh sebab cuti tinggal beberapa ketul je, soooo kita semua kenalah berhati2 jaga kesihatan supaya xd lagi kejadian Mama terpaksa EL. Mama juga harappppp sgt parents kat taska pun sama-sama bertimbang rasa kalau ada anak2 yg sakit berjangkit, xperlulah hantar ke taska :) Kasihanilah kami2 yg dh nak kehabisan cuti ni.

InsyaAllah, kalau cuti masih ada, akhir tahun ni kita pergi jalan2 k.

Love ya my lil man :)
_________________________________________________